Gunnar Ytting kommenterer MAKER UNO +

På billedet kan du se hvordan MAKER UNO + præsenterer sig, når man åbner æsken. Uden på æsken står sætningen:

SIMPLIFYING ARDUINO FOR EDUCATION.

I æsken er der også klistermærker, hvis man har brug for det. Se billedet.

I æskens låg står dette link:

http://bit.ly/MakerUNOPlus

Hvis man følger linket er der kodeeksempler og andet.

"PROGRAMMABLE PUSHBUTTON SWITCH" ved siden af RESET-KNAPPEN forbinder D2 til GND, når den trykkes. Men ikke helt. For at beskytte mod overbelastning af D2 hvis D2 er sat til OUTPUT, og D2 er HIGH, er der en 1k ohm modstand skudt ind. På den måde begrænses strømmen til maksimalt 5 mA. Normalt vil man bruge trykkontakten ved at sætte pinMode for D2 til INPUT_PULLUP og i koden teste for om digitalRead(2) er LOW.

Buzzeren er forbundet med D8, men med skydeknappen kan forbindelsen til D8 afbrydes.

D2 til D13 er forbundet med hver sin blå LED, der indikerer I/O status. På et almindeligt UNO board er der kun én indbygget LED, og den er forbundet til D13.
Når for eksempel D2 er sat til pinMode INPUT_PULLUP, og "PROGRAMMABLE PUSHBUTTON SWITCH" ikke er trykket, lyser D2s blå LED.

Fra 3,3 volt reguleret spænding kan der trækkes op til 500 mA, og det er vist usædvanlig meget.

ICSP 2 (den 2. ICSP ved AREF stiften) findes ikke på et MAKER UNO +.

MAKER UNO + kan kun forsynes med 5 volt gennem USB-kablet fra computeren. Hvis man vil køre et program på MAKER UNO + uden en computer tilsluttet, skal man eksternt have en strømforsyning, der regulerer til de 5 volt, der kræves, og med den nødvendige konnektion til USB-kablet. Selv om man har brugt en MAKER UNO + til at udvikle en sketch, som et program hedder på Arduino sprog, kan man nemt flytte det til en standard UNO, og så bruge en almindelig ureguleret strømforsyning som for eksempel et batteri.

En almindelig UNO er 68,5 mm på den lange led og 53,3 mm på den korte led. Målet på den korte led er større på en MAKER UNO +. En MAKER UNO + er 61 mm på den korte led.

Opdateret den 22-05-2022